Götarsvik Säteri

Se alla bilder
Villa800 m²

BESKRIVNING

"Denna djupa harmoni inomhus i förening med dess ovanligt lyckligt hopkomponerade yttre skänker åt Götarsvik en herrgårdsstämning sådan man har den i sin fantasi men ej ofta återfinner i verkligheten" En slående beskrivning av Götarsvik Säteri tagen från boken Svenska slott och herresäten vid 1900-talets början. Nordisk Familjeboks Tryckeri. 1909.

Lejons Mäkleri presenterar med stolthet prestigeuppdraget Götarsvik Säteri som har en synnerligen intressant och väldokumenterad historia. Corps de logiet uppfördes 1756 i Wijnbladsinspirerad stil av den adlade Nils Swedenstierna med en vacker och tidtypisk herrgårdsanda men hade redan innan uppförande av huvudbyggnaden tillhört ätten Leijonhufvud. Med hela 3,5 kilometer strand och en huvudbyggnad om 850 kvm i massiv sten bestående av 19 rum med två tillhörande flygelbyggnader om 200 kvm vardera.

137 hektar skog, 107 hektar åkermark, 45 hektar betesmark samt ca 250 hektar vatten med flertalet öar.

Stallet med 50-talet boxar ger utmärkta möjligheter för galoppuppfödning. Från Götarsvik kommer bl.a. Honeysuckle Player som gjort djupa avtryck i Svensk Galopp.

Stort ridhus återfinns på gården

Bergstäkt från 1998 med ett rikligt lax och kräftliv.

Fiskerätten i Hjälmaren ger stora mängder kräftor och gös varje år.

Jakten på fastigheten med 20-30 jakttorn erbjuder bl.a. möjligheter att skjuta älg, viltsvin, kronhjort, dovhjort och rådjur.

Våtmark om ca 20 hektar med ett helt unikt fågelliv.

Dussintalet bostäder utöver huvudbyggnaden som idag är uthyrda.

Nybyggd ladugård med plats för 71 stycken kvigor återfinns på fastigheten.

Vindkraftverk från 2002.

En mäktig allé välkomnar dig till en Herrgård som erbjuder något alldeles extraordinärt med historien, herrgårdsandan och inte minst djurlivet som upplevs. Ett unikt tillfälle som sällan kommer åter.

VISNINGAR

Inga planerade visningar. Kontaka mäklaren för mer information.

BILDER