Bruksvägen 21B

Se alla bilder
ÖREBROVILLA8rok2.750.000kr

BESKRIVNING

Den här fantastiska fastigheten i Garphyttan erbjuder en unik möjlighet att förvärva en gammal skola eller herrgårdsbyggnad, perfekt belägen endast 15 minuter från Örebro. Garphyttan är en eftertraktad och familjevänlig plats som gränsar till de natursköna Kilsbergen, vilket ger en enastående möjlighet att kombinera lugnet och skönheten i naturen med närheten till stadens bekvämligheter.

Beviljat bygglov som tillåter två stycken lägenheter. (Renovering påbörjad)
Se bifogade filer, ritningar samt antikvarisk undersökning.

Med lite kärlek och omsorg kan denna fastighet förvandlas till det absoluta drömboendet. Med en imponerande yta på cirka 900 kvadratmeter erbjuder huset generöst med utrymme för hela familjen att leva och frodas. Takhöjden på bottenvåningen är omkring 3,6 meter och på plan två är den 3 meter, vilket ger en känsla av rymd och luftighet i varje rum.

En av de unika egenskaperna hos denna byggnad är dess inredningsbara vindsvåning. Här finns en möjlighet att skapa ett extra utrymme som kan anpassas efter dina specifika behov och önskemål. Det kan bli ett fantastiskt utrymme för en hemmabio, ett gym, ett kontor eller till och med ett extra sovrum för gäster.

Fastighetens generösa storlek fortsätter ner till källarplanet, vilket ger ännu mer potential för att utnyttja utrymmet på olika sätt. En källare kan vara användbar för exempelvis förvaring, hobbyrum eller kanske till och med som ett spelrum för barnen.

Taket på fastigheten har renoverats under perioden 2017-2018 och är nu i utmärkt skick. Det är täckt med enkupigt tegel från Vittinge, vilket ger både en charmig och hållbar yta som skyddar huset från väder och vind.

Varje rum i byggnaden är imponerande och bär på detaljer som visar på genomtänkt arkitektur och tidstypisk design. Du kommer att upptäcka vackra snickerier, eleganta golv, stora fönster som släpper in rikligt med naturligt ljus och många andra unika detaljer som ger huset dess karaktär.

Detta är inte bara en fastighet, det är en möjlighet att förverkliga din dröm om att äga en historisk och karaktärsfull byggnad. Med sin idealiska placering nära Örebro och den omgivande naturen i Kilsbergen kommer du att kunna njuta av det bästa av två världar, ett lugnt och avkopplande livsstil samtidigt som du har alla bekvämligheter och nöjen i staden inom räckhåll.

Missa inte chansen att skapa ditt absoluta drömboende i denna charmiga och genomarbetade fastighet!

VISNINGAR

Inga planerade visningar. Kontaka mäklaren för mer information

 • Fakta & Dokument

  FAKTA


  Utgångspris
  2 750 000 kr
  Bostadstyp
  2-plansvilla med källare
  Tomtarea
  2578 kvm
  Antal rum
  8 rum & kök varav 6 sovrum
  Byggår
  1928

  DOKUMENT


  pdf-bygglovsritningar.pdf

  pdf-antikvarisk-forundersokning-2022.pdf

 • Övrig Fakta

  NÄROMRÅDE


  Garphyttan är ett brukssamhälle i Örebro kommun med 1 613 invånare (2015). Samhället ligger cirka 17 kilometer väster om Örebro centrum, vid foten av Kilsbergen. Samhället är uppbyggt kring Garphytte Bruk.

  BYGGNAD


  Byggnadstyp
  2-plansvilla med källare
  Byggnadsår
  1928
  Uppvärmning
  Ved (vattenburet)
  Byggnadssätt
  Grundläggning: Källare
  Stomme: Sten
  Fasad: Puts
  Fönster: 2-glas
  Bjälklag: Sten
  Tak: enkupigt tegel
  Utv plåtarbete: Lackerad plåt
   
  Fastighetsbet.
  Garphyttan 5:190

  INTERIÖR


  Antal rum
  8 rum & kök varav 6 sovrum

  Rumsbeskrivning

  Denna chans kommer troligen till dig en gång i livet! Köp Garphyttans gamla skola ritad av arkitekt Iwan Wennerlund med kulturhistoriskt värde. Skolan tillhör den bebyggelse som kom till när brukssamhället växte vid 1900- talets början. Den tillhör därmed en viktig årsring i samhället och är idag betydelsefull för förståelsen av brukssamhällets historia. Byggnaden har ett lokalhistoriskt såväl som ett socialhistoriskt värde. Med en del kärlek kan detta objekt bli det absoluta drömboendet. I dagsläget har byggnaden eftersatt underhåll och ska renoveras varsamt. Läs mer under bifogade dokument. Taket är omlagt och nyrenoverat 2017-2018. Huset är ca 900 kvm med en takhöjd om ca 3,6 meter på bottenplan samt 3 meter på plan 2. Inredningsbar vindsvåning och stor källare. Varje rum i byggnaden har en imponerande rymd och detaljerna i huset är synnerligen genomarbetade och tidstypiska. Det är endast 15 minuter från Örebro i populära och familjära Garphyttan som gränsar till natursköna Kilsbergen. Välkommen på visning!

  ALLMÄNT OM FASTIGHETEN


  Upplåtelseform
  1-familjs friliggande villa
  Ekonomi
  Begärt pris: 2 750 000 kr
  Taxeringskod
  433, Industrienhet, annan övrig byggnad
  Pantbrev
  1 stycken på totalt 1 462 500 kr
  Tomt
  Areal: 2 578 kvm
  Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten och avlopp.
  Servitut etc.
  Avtalsservitut Va-Ledning

BILDER