Olaigatan 57

Se alla bilder
ÖREBROBOSTADSRäTT6rok182kvm

BESKRIVNING

Exklusiv våning på Örebros mest attraktiva adress. Föreningen har gemensam uteplats och brygga mot vattnet. Möjlighet att ta sig från baksidan med båt ut på Stor Hjälmaren. Takbjälkar i original från 1800-talet och 3.20 i takhöjd. Huset är placerat i en oas av staden med ett oerhört lugn men ändå väldigt nära stadsmiljö. För den som har höga krav på sitt boende. Våningen är renoverad 2013. Välkommen!

VISNINGAR

Inga planerade visningar. Kontaka mäklaren för mer information

 • Fakta & Dokument

  FAKTA


  Utgångspris
  Kontakta mäklare för pris
  Bostadstyp
  Etagelägenhet
  Boarea
  181.5 kvm
  Antal rum
  6 rum & kök
  Driftkostnad
  3 500kr

  DOKUMENT


  pdf-arsredovisning-rustmastaren-14-pdf.pdf

 • Övrig Fakta

  NÄROMRÅDE


  Centrum i Örebro är ett avlångt kvartersstråk i nord-sydlig riktning med Drottninggatan och Storgatan som mittpunkt. Området begränsas av Alnängsgatan och Trädgårdsgatan i öster, av Östra Nobelgatan i norr, och av Östra Bangatan i väster. Förr brukade man förlägga "infarten till södra stadsdelen" vid Näbbtorget, men Centrum anses kanske av de flesta sträcka sig något längre söderut idag.

  Bebyggelsen i området är varierad och representerar hela Örebros bevarade byggnadshistoria från Örebro slott, som härstammar från 1200- eller 1300-talet, och Nikolaikyrkan från 1200-talet, till höghusen Krämaren från 1960-talet. Bebyggelsen söder om Storbron ödelades till största delen av den stora stadsbranden år 1854.

  Södra delen av centrum kom att kraftigt förändras under 1960-talet. Enligt den rådande modernistiska andan revs en stor del av den ursprungliga bebyggelsen och ersattes av högre byggnader i betong. Under denna tid slutade också Drottninggatan att fungera som genomfartsled genom staden, och ersattes av Västra centrumleden. Numera är centrum till stora delar bilfritt. Under åren 2009-2010 genomförde Örebro kommun en stor satsning på ansiktslyftning av de största torgen i centrum, Stortorget, Våghustorget och Järntorget, samt även Köpmangatan.

  BYGGNAD


  Byggnadstyp
  Etagelägenhet
  Hiss
  Nej
  Byggnadssätt
  Fönster: 2-glas
   

  INTERIÖR


  Boarea + Biarea
  181.5 kvm 0 kvm
  Antal rum
  6 rum & kök

  Rumsbeskrivning

  Entré med dubbeldörrar. Plats för avhängning. WC med kakel och klinker. Stort vardagsrum/kök med underbar takhöjd om 3.20 meter. Klinkergolv i kök. Köket är platsbyggt med exklusiva Kashmir White Granit skivor. Vitvarorna är installerade 2013 med bl.a. gasspis från Smeg. Naturliga samlingsplatsen i bostaden med kök och matsal integrerat. Masterbedroom. Badrum med kakel och klinker. Dusch, WC och handfat. Sovrum med ljuvlig utsikt över ån. Tvättstuga med klinkergolv och tvätt/torktumlare från 2013. Övervåning Badrum med kakel och klinker. Spottar i tak. WC. Dubbla handfat. Dusch. Plats för bubbelbadkar med el framdraget. Sovrum Vardagsrum/allrum med generöst ljusinsläpp. Spottar i tak. Stor klädkammare. Sovrum med underbara vyer mot ån. Takbjälkarna återfinns i original. Vindsvåningen har vattenburen golvvärme. Golvet i våningen är ett vitt mattlackat enstavigt parkettgolv.

  ALLMÄNT OM FASTIGHETEN


  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Ekonomi
  Andel i föreningen: 21.59%
  Andel av årsavgift: 21.59%
  Driftskostnad
  3 500 kr
  Driftskostnad, varav
  El: 3500 kr
  Beräknat antal pers: 5
  Kommentar
  Hushållsel
  Allmänt
  Gemensam uteplats/brygga. Stort källarförråd. Tvättstuga finns i källaren. Parkeringsplats finns att hyra för 500 kr i månaden. 2 platser kostar 800 kronor. Fiber indraget.

  ALLMÄNT OM FÖRENINGEN


  Föreningen har de senaste tre åren renoverat:
  Källaren
  Taket
  Fasaden
  Parkeringsplatserna
  Uteplatser/tomt

  Föreningens renoveringsarbete fortsätter enligt underhållsplanen som redan är finansierad. Ekonomiskt har föreningen stärkts kraftigt de 3 senaste åren. Avgiftsänkningar kan bli aktuella.

BILDER

PLANRITNINGAR