Sigillgatan 95

Se alla bilder
ÖrebroBostadsrätt5 R.O.K.129 m²5 586 kr/mån2 710 000 kr

BESKRIVNING

Välkommen till familjära och populära Björkhaga där ett av områdets absolut vassaste radhus nu är salufört. 129 kvm med hela 4 sovrum. Hörnhus med optimalt söderläge på baksidan. Man har senaste åren genomgått stora renoveringar som satt en hög standard på radhuset genomgående. Lugnt och grönskande område populära Karlslundsspåret som närmsta granne skapar fina möjligheter att njuta av både bostaden och närområdet. Förskola och skola på bekvämt avstånd från bostaden. Här köper familjer sina bostäder och bor kvar i området som är en av Örebros mest populära områden.

Bostadsrättsföreningen förvaltas av HSB och har en synnerligen god ekonomi med fin & trygg förvaltning.

Renoveringar senaste åren:

Kök, diskmaskin 2021, bänkskiva, blandare, diskho, ugn, häll, kyl och frys, 2020, Nytt golv, vitlaserad ekparkett, sockel 2021, målning väggar 2020.

Tvättstuga, skåp, diskho, blandare, torktumlare, 2019, tvättmaskin 2020.

Hall, Nytt golv, vitlaserad ekparkett, golvlist, 2021,målning väggar 2020.

Målning trapp samt byte mattor i trappa 2021.

Sovrum nere, målning vägg 2021.

Sovrum till höger uppe, målning vägg 2021.

Sovrum rakt fram uppe, ny garderob m skjutdörrar 2020.

Sovrum till vänster uppe, målning väggar 2021.

Framsida, nytt tralldäck 2021.

Baksida, tujahäck planterad 2021.

Ny screenmarkis sovrum nere 2020.

I avgiften ingår sophämtning, Tele2 TV (grundutbud digital TV), bredband 250/50mbit/s samt bostadsrättstillägg.

Driftkostnad: el, uppvärmning samt vatten och avlopp.

Varmt välkommen att kontakta Lejon redan nu för mer info om processen!

Brf Dimman1 ligger i stadsdelen Björkhaga Örebro som började bebyggas i slutet av 70-talet och föreningens del byggdes 1983. I föreningens bostadsbestånd finns det 71 bostäder, av tre olika typer.

Föreningen ligger ca 5 km från stadskärnan och härifrån kan man åka med busslinjerna 7, 8 och 9. Dessutom finns ett bra utbyggt nät av cykel och gångbanor.

I området ligger förskola och skola t o m åk 3. Hagacentrum som ligger ett stenkast från området med bla bad, bibliotek, livsmedelsaffärer och vårdcentral.

Det finns även tillgång till friluftsområdet Karlslund med träningsmöjligheter.

Samfälligheten håller på att uppdatera gymmet i kvartersgården med lite ny gymutrustning. Gammal och trasig utrustning har tagits bort. En ny 20kg skivstång med ställning, vikter och bänk har köpts in. En ny motionscykel finns på plats och även ett nytt löpband är på gång.

Gemensamma ytor

Blixten 2 är en samfällighet som ansvarar för förvaltning, drift och underhåll av gemensamma anläggningar såsom kvartersgård, garagebyggnader med angöringsplatser, parkeringar, cykel och gångvägar, grönytor, gatubelysning, sophantering och soprum.

Delägare i samfälligheten är BRF Dimman 1 samt Örebrobostäder (ÖBO).

När du/ni bosätter er i Björkhaga och i Brf Dimman 1 och Samfälligheten Blixten 2 får du samtidigt inflytande över er omgivning. Detta medför även skyldigheter och medansvar vilket alla som bosätter sig måste vara beredda att anta.

Skötsel

Föreningen har tillsammans med samfälligheten städdag vår och höst där vi utför underhåll, trädgårdsarbete och städning av gemensamma ytor.

Garage och P-platser

Det finns gratis (7 dygn) p-platser i området. Det finns även möjlighet att hyra garage, motorvärmarplats och långtidsparkering för husvagn via samfälligheten.

Laddstolpar

Samfälligheten utreder möjligheten att installera laddstolpar för el- och hybridbilar på våra p-platser inom en snar framtid.

Kvartersgård

I kvartersgården Sigillgatan 67 finns samlingssal för ca 40 personer, kök, tvättstuga för grovtvätt, bastu och litet gym. Kvartersgården kan hyras av boende i samfälligheten.

Bostadsrättsförsäkring

Brf. Dimman1 har tecknat bostadsrättstilläggsförsäkring för alla medlemmar, så man behöver inte teckna en personlig tilläggsförsäkring för sin bostadsrätt.

Ekonomi

Föreningens ekonomi är god och tomterna är friköpta.

Från och med 2021-09-01 har vi ett nytt avtal med Bredband 250/50 och Telefoni Bas som ingår i månadsavgiften.

Vatten & värme

Fastigheterna har värme via fjärrvärme.

De fristående hus och radhusen betalar kostnad för vatten och värme enskilt.

Överlåtelseavgift

Betalas av köparen:

1190 kr

Pantsättningsavgift

476 kr

VISNINGAR

Inga planerade visningar. Kontaka mäklaren för mer information.

BILDER