Kyrkbacken 8

Se alla bilder
RamsbergFritidshus3 R.O.K.80 m²1 375 000 kr

BESKRIVNING

Harmonisk idyll som kan nyttjas som både fritidsboende och permanentbostad i ett centralt & avskilt läge i Ramsberg!

Kyrkbacken 8 ''Industrins vagga'' har en historia sedan långt tillbaka under slutet av 1500 -talet, fastigheten har ursprungligen nyttjats som en arbetsplats med en kalkugn som gick het under en längre tid. När verksamhetens skinande dagar var förbi omvandlades detta år 1890 till något som blivit ett generationsskifte där de stora högtider/semestertider har firats under många år. Fastigheten erbjuder sammanlagt möjlighet till 10 st sovplatser fördelat på 6 st i huvudbyggnaden och 4 stycken i gäststugan om ca 16 kvm som uppfördes 1994.

I den stora och lummiga trädgården med både äppelträd och vinbärsbuskar finns det många platser som lämpar sig väl att slå sig ner för att avnjuta en kopp kaffe i solen, på baksidan i ett sydvästläge har ett tralldäck uppförts för att kunna duka upp långbordet vid kvällsmiddagarna.

Goda förvaringsmöjligheter i den gamla smedjan samt den fristående verktygsboden.

Dräneringsarbete vid en sida av huvudbyggnaden 2014

Skorsten renoverad ca 2017, separata rör mellan köksspis och kamin i vardagsrum

Kamin vardagsrum installerades ca 2017

Tvättmaskin 2020

Hall och badrum byggdes till 1988 (nytt tak 2015)

Badrum renoverat ca 2012

VA indraget 1988

Tak vedbod/smedja 2002

Tak gäststuga 2022

Jordkällare med renoveringsbehov

Fiber finns i området, ej indraget.

Kommunalt VA

Närhet till flera sjöar och vacker natur! Ca 1,4 km till ett mycket fint bad med sandstrand och hopptorn vid Ölsjön. Vid Ramshytteån, som rinner tvärs igenom byn, finns vackert beläget Kölnbergets festplats.

Ca 13 km till Storå där närmaste livsmedelsaffär, vårdcentral, apotek och skola finns, samt tågperrong! Till Lindesberg är det ca 2,5 mil och till Stockholm ca 20 mil.

Obemannad livsmedelsbutik är pågång i byn.

Dagens resenär är ofta en pendlare, skogsarbetare, åkare eller semesterfirare. Men i forna dagar hade resan oftast på ett eller annat sätt att göra med järnhanteringen: en järnåldersbonde från de bördiga markerna i söder som kompletterade sin inkomst med säsongsvis framställning av järn ur rödjord, en tysk specialist på masugnsteknik och hammarsmide som lockats hit av Gustav Vasa under 1500-talet, en arbetssökande smed, hattdräng eller piga; en bergsman eller fotkarl på återfärd från affärer i Arboga; eller möjligen en handelsman eller bruksägare med exportkontrakt på järn att användas i krigiska och fredliga ändamål världen över.

Välkomna till Bergslagens kulturrika miljö och er dröm med både många sovplatser och mycket charm.

VISNINGAR

Inga planerade visningar. Kontaka mäklaren för mer information.

BILDER