Lannafors 410

Se alla bilder
ÖREBROVILLA182kvm1.995.000kr

BESKRIVNING

Välkommen till Lannafors 410!

Detta hus, uppfört år 1895 och en gång i tiden en livlig lanthandel, bjuder in till en atmosfär som andas historia och lantlig charm. Beläget på en trevlig tomt där Garphytteån utgör en naturlig gräns, ger det en känsla av ro och närhet till naturen.

En promenad genom detta hem avslöjar välbevarade tidstypiska detaljer som vittnar om dess rika förflutna. Med flera sovrum, generösa sällskapsytor och smart användning av förvaringsutrymmen erbjuder bostaden en praktisk och funktionell livsstil. Här har du möjligheten att skapa något precis efter dina önskemål. Huset besitter en otrolig potential.

Den omsorgsfullt anlagda trädgården utgör en förlängning av husets karaktär. Här möts du av frodiga fruktträd, bärbuskar och blommor som skapar en avslappnad och fridfull miljö.

Lannafors 410 är inte bara ett hus, det är en plats där nutid och historia smälter samman. Här kan du njuta av en kulturell atmosfär och en harmoni med naturen. Utforska denna unika fastighet och upptäck lugnet i dess lantliga omgivning.


Välkommen att kontakta Dino Dobric för att boka er på visning via dino@lejons.se.

VISNINGAR

Inga planerade visningar. Kontaka mäklaren för mer information

 • Fakta & Dokument

  FAKTA


  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Bostadstyp
  1½-plansvilla med källare
  Boarea
  182 kvm
  Tomtarea
  5760 kvm
  Driftkostnad
  45 737kr
  Byggår
  1895

  DOKUMENT


  pdf-prospekt-lannafors-410.pdf

 • Övrig Fakta

  BYGGNAD


  Byggnadstyp
  1½-plansvilla med källare
  Byggnadsår
  1895
  Uppvärmning
  Luft/vatten värmepump
  Byggnadssätt
  Grundläggning: Torpargrund och källare
  Stomme: Timmer och trä
  Fasad: Trä
  Fönster: 2-glas
  Bjälklag: Trä
  Tak: Betongpannor
   
  Fastighetsbet.
  Arbohyttan 6:5 & Holmstorp 2:6

  INTERIÖR


  Boarea + Biarea
  182 kvm 62 kvm

  Rumsbeskrivning

  Detta unika hem öppnar upp på entrévåningen med grått klinkergolv och en praktisk avhängningsplats. En trappa leder upp till övervåningen, med det första sovrummet till vänster om hallen. Det rymliga och mysiga köket från 90-talet är fullt utrustat och gränsar till sovrum 2 med laminatgolv och vackra tapeter. Fortsättningen efter köket tar dig till en andra entréhall, där möjligheten att återställa två separata bostäder fortfarande finns. Här finns också en klädkammare och ett nyrenoverat duschrum från 2019 med våtrumsmatta på väggar och golv, inklusive tvättmaskin. Intill duschrummet hittar du en separat wc med handfat. Till höger om den andra hallen kommer du in i det gamla köket med äldre köksutrustning och ett charmigt trägolv. Detta utrymme kan användas för olika ändamål om köksinredningen tas bort. Vidare leder det till vardagsrummet med en öppen spis (ej i drift) och en vacker glasveranda. Slutligen finns ytterligare ett sovrum med en bevarad köpmandisk från tiden då huset var en lanthandel. Köpmandisken innehåller fortfarande gamla kassaböcker som nu fungerar som dekoration och kuriosa. Rummet pryds av parkettgolv och fina gamla dubbeldörrar (spegeldörrar). På övervåningen möts du av ett rymligt mittplacerat allrum, perfekt för soffa och tv. Här finns även två extra sovrum med gedigna trägolv. Det ena sovrummet har en klassisk sovalkov, synliga takbjälkar och utsikt över Garphytte-ån. Övervåningen rymmer också ett äldre duschrum med toalett och en ingång till ett stort vindsrum, som kan inredas för ytterligare boyta eller användas som förvaringsutrymme. I källaren hittar du, förrådsutrymme och en snickarverkstad. Utöver huvudbyggnaden finns flera tillhörande byggnader, inklusive ett gammalt stall omvandlat till garage, ett före detta lösdriftsstall (nu traktorgarage), hönshus, en gammal smedja vid ån (perfekt för att utvecklas till en bastu) och två lusthus vid ån. En bro över ån förbinder fastigheten med 1 hektar skogsmark, som också ingår i köpet. Detta erbjuder en komplett och mångsidig egendom med charm, historia och naturnära omgivningar.

  ALLMÄNT OM FASTIGHETEN


  Upplåtelseform
  1-familjs friliggande villa
  Ekonomi
  Begärt pris: 1 995 000 kr
  Driftskostnad
  45 737 kr
  Driftskostnad, varav
  Uppvärmning: 30 577 kr
  VA: 3 432 kr
  Renhållning: 1 776 kr
  Försäkring: 8 052 kr
  Beräknat antal pers: 2
  Kommentar
  Uppvärmning samt hushållsel total förbrukning under 2023 = 17.473 kwh 17.473 Kwh x 1,75kr = 30.577kr I Uppvärmningskostnaden ingår även hushållsel.
  Taxeringskod
  220, Småhusenhet, bebyggd
  Taxeringsvärde
  1 386 000 kr
  Pantbrev
  5 stycken på totalt 1 400 000 kr
  Tomt
  Areal: 5 760 kvm
  Tomtbeskrivning
  + en hektar skogsmark
  Vatten/avlopp
  Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp
  Servitut etc.
  Gemensamhetsanläggning: Örebro Latorp GA:2 ändamål: Vägar

BILDER