Dalavägen 19

Se alla bilder
ÖREBROVILLA9rok191kvm7.995.000kr

BESKRIVNING

Lejons Mäkleri presenterar med stolthet prestigeuppdraget Dalavägen 19. Villan har en totalyta om 382 kvm plus dubbelgarage. Källarplan med 2,38 meter i takhöjd och inrett med frikostiga sällskapsutrymmen, möjlighet till kontor med separat ingång, öppen spis och bastu. En pool i rakt söderläge kan anläggas. Sörby är ett attraktiv område i Örebro. Tomten är en av områdets största och är belägen på lugn återvändsgata invid park. Detta är ett hus för den stora barnfamiljen som söker det bästa av lägen med hög boendekvalité.

Den tidigare ägaren var överingenjör på Skanska och lät uppföra villan 1968 och kunde med stor omsorg välja områdets absolut bästa tomt. Både inredning och byggnation höll högsta klass samtidigt som man ville hålla en ödmjuk ton utåt då huset visar sitt rätta jag först när man kliver in i bostaden. Familjen spenderade 50 fantastiska år i huset och upplevde både storslagna tillställningar och underbara högtider med familj och vänner. Det är verkligen en bostad för livets alla händelser.

Vi behandlar affären diskret. Endast privata visningar. Kontakta Lejon för mer information.

VISNINGAR

Inga planerade visningar. Kontaka mäklaren för mer information

 • Fakta & Dokument

  FAKTA


  Utgångspris
  7 995 000 kr
  Bostadstyp
  1-plansvilla i vinkel med källare
  Boarea
  191 kvm
  Tomtarea
  1034 kvm
  Antal rum
  9 rum & kök
  Driftkostnad
  29 880kr
  Byggår
  1968

  DOKUMENT


  pdf-fullmakt.pdf

 • Övrig Fakta

  ÖVRIGA BYGGNADER


  Dubbelgarage

  NÄROMRÅDE


  Sörby är en stadsdel i Örebro. Området ligger söder om Örebro-Skebäcks Järnväg, norr om Sörbyängen samt Tybble och väster om Almby. Området tillhörde före 1943 Almby landskommun. Namnet Sörby kommer sig av den by som tidigare låg på området.

  Området präglas idag främst av villabebyggelse från 1930-talet och framåt. Stadsdelen är en av Örebros mer exklusiva. Den norra delen av Sörby kallas för Eklunda och det är även på den platsen som Eklundaskolan är belägen.

  BYGGNAD


  Byggnadstyp
  1-plansvilla i vinkel med källare
  Byggnadsår
  1968
  Uppvärmning
  Bergvärme
  Byggnadssätt
  Grundläggning: Betongplatta
  Stomme: Betong
  Fasad: Tegel
  Fönster: 2-glas isolerglas
  Bjälklag: Betong
  Tak: Papp
  Utv plåtarbete: Lackerad plåt
   
  Fastighetsbet.
  Rottnen 17
  Övrigt
  Radonsanering utförd samt ny radonmätning långt under gränsvärden.
  Bergvärmepump servad 2018

  INTERIÖR


  Boarea + Biarea
  191 kvm 191 kvm
  Antal rum
  9 rum & kök

  Rumsbeskrivning

  Entré med en härlig rymd och plats för det stora sällskapet att beträda vid en eventuellt ståtlig fest. Golvet och garderobsinredningen håller en hög standard och ett konstverk pryder väggen. WC i anslutning till entrén med kakel, klinker, wc och handfat. Från entrén nås det minst sagt rymliga vardagsrummet med ett härligt ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna. Här får hela släkten plats med råge vid de stora högtiderna. Kök med gott om förvaring samt plats för matbord. Köket är i original och var då ett kök av hög klass. Stort allrum med utgång till altanen i soligt söderläge. 4 stycken sovrum i den mer privata delen av övervåningen med parkettgolv. Masterbedroom med direktingång till det rymliga badrummet med dusch, wc, handfat, badkar och tvättlucka. Källare: Sovrum. Gillestuga med spatiösa ytor och massivt trägolv i original. Öppen spis samt bar i anslutning till detta mäktiga rum där stora sällskapet kan umgås. Bastu och badrum med kakel och klinker. Pannrum med bergvärmepump. WC. Hobbyrum med plats för både pingisbord och biljardbord. Mycket rymligt rum som är förberett att anlägga en inomhuspool. 3 stycken förrådsrum återfinns i källaren. Separat ingång till källaren skapar möjlighet för den egna företagaren som vill ha kontoret hemma alt om man vill bedriva någon form av verksamhet i hemmet. Källaren upplevs som väldigt ljus då stora fönster ger rejält ljusinsläpp. Genomgående bostadskänsla i källaren.

  ALLMÄNT OM FASTIGHETEN


  Upplåtelseform
  1-familjs friliggande villa
  Ekonomi
  Begärt pris: 7 995 000 kr
  Driftskostnad
  29 880 kr
  Driftskostnad, varav
  Uppvärmning: 20 000 kr
  VA: 3 400 kr
  Renhållning: 1 180 kr
  El: 5300 kr
  Beräknat antal pers: 1
  Kommentar
  Total KWH per år: 22 000 inkl värme och hushållsel.
  Taxeringskod
  220, Småhusenhet, bebyggd
  Taxeringsvärde
  4 445 000 kr
  Pantbrev
  4 stycken på totalt 525 000 kr
  Tomt
  Areal: 1 034 kvm
  Typ: Hörntomt
  Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

VIDEO

BILDER